En Qr-bricka på gravstenen berikar besöket vid gravplatsen

Via inQR.se kan du enkelt skapa och beställa en QR-bricka till gravstenen. Koden kan exempelvis peka mot en minnessida, ett personligt kollage av bilder och/eller musik som speglar personens liv. Den kan även innehålla videoklipp och texter i olika format.

Qr-koden lasergraveras sedan på en metallbricka. Den går att få i två olika utformningar, med eller utan bild. Brickan är liten och diskret och utgör därför en liten del av gravstenens dekoration.

Vid frågor, kontakta oss på eller support@memosoft.no


Exempel på QR-brickans innehåll

  • Bilder, korta texter och visning med musik.
  • En PDF-fil, ett Word/Powerpoint-dokument osv med obegränsat antal sidor.
  • QR-koden kan peka mot en valfri hemsida, exempelvis den avlidnes minnessida. Den kan även peka mot film/videoklipp.

Administrering av innehåll:

Att skapa en QR-kod är enkelt och smidigt, ingen speciell programvara behöver installeras. Beställaren av brickan kan när som helst byta ut eller förnya innehållet utan att behöva byta ut den fysiska brickan.

Vill man lösenordsskydda brickan går det alldeles utmärkt, du beställer själv vilket lösenord du önskar och vilka som ska kunna ta en del av detta.


En QR-bricka ger obegränsad information på historiska gravplatser

Ett stort antal historiska gravar står mer eller mindre utan information i dag. Ofta finns en intressant historia att berätta; både om personen som är begravd och platsen i sig. Det finns inga gränser för hur mycket information man kan förmedla genom QR-brickan som dessutom kan uppdateras kontinuerligt utan att behöva byta ut den fysiska brickan.

Dagens och framtidens människor är visuellt orienterade. Där det finns tillgång till bilder, texter, levande film och ljud, kommer det också att finnas människor.